Bronze Label minősítést kapott a Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszter klaszter menedzsment szervezete. Közép-Kelet-Európában elsők között kapott a hazai klaszter – mint működésében kiválóságra törekvő szervezet - bronz minősítést az ESCA (European Secretariat for Cluster Analysis) nemzetközi szervezettől.

Az európai klaszter kiválósági programot a menedzsment szervezetek munkájának minősítésére dolgozták ki az Európai Unióban. A minősítés háromfokozatú: a minőség iránti elkötelezettséget a bronz minősítés jelenti. Néhány év összehangolt munka után kezdeményezheti a menedzsment szervezet az ezüst minősítés megszerzésére irányuló auditot. Az ezt követő legmagasabb szintű elismerést az arany fokozat jelenti.
Mindeddig Magyarországon sem ezüst, sem arany fokozattal nem rendelkezik klasztermenedzsment. A klaszterek a gazdaságfejlesztés kiemelten fontos szereplői, ezért nagyon fontos a nemzetközi megmérettetés is mind a tagok, mind a menedzsment szervezet számára.

A klaszterek tagvállalatai közös érdekeik mentén határozzák meg fejlesztési irányaikat, majd a menedzsment szervezeteikkel együttműködve valósítják meg terveiket. A klaszter menedzsment sikere a tagcégek elismerése is; sokszorosára fokozza az európai, sőt nemzetközi láthatóságot, ami a hazai kkv-k egyik fő törekvése: megjelenni és sikeressé válni a nemzetközi piacokon.

Hosszú távú célunk, hogy nemzetközileg is versenyképes klaszterré váljunk. A minden tag számára nélkülözhetetlen innovációt, a hozzáadott érték növelését, az exportot elősegítő klaszter-szolgáltatásokkal, tagjaink képzésével, a versenyképesség növelését segítő kutatási infrastruktúra-fejlesztéssel és különféle finanszírozási források igénybevételével szeretnénk elérni. – mondta dr. Skultéti Éva, a klaszter menedzsere.

Bronze Label minősítést kapott a Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszter  klaszter menedzsment szervezete.
Akkreditált Innovációs Klaszter